Svájci - Magyar Együttműködési Program

A projekt bemutatása

Az Angyalföldi Vadrózsa és Vadvirág Táncegyesület 2012 tavaszán elnyert egy a VÁTI és a Swiss Contribution által meghirdetett pályázati lehetőséget. A Testvértelepülési és Partnerségi Pályázati Alap Svájci-Magyar Együttműködési Programján belül a berni Figurás Együttessel és más svájci magyar közösségekkel valósítunk meg szakmai tapasztalacsere-progamot. A résztvevők számára a 2012 novemberében kezdődő tíz hónapos program lehetőséget nyújt új információk, tudás és szemléletmód megszerzésére.

 

A program során a Vadrózsa Táncegyüttes megismerteti a magyar néptánc, népi játék és alapvető népzenei oktatás egyedi magyar módszertanát, valamint UNESCO Világörökség részeként is jegyzett táncház-mozgalom elméletét és gyakorlatát.

 

A Figurás Együttes, mint a magyar néptánc és népi hagyománykincs megőrzésére alakult szervezet kiváló szervezési infrastruktúrával rendelkező, jól megalapozott pénzügyi háttérrel és vállalati kapcsolatokkal rendelkező civil szervezet. Szervezési, tervezési tapasztalataikból igyekszünk mi is sokat tanulni.

 

Programunk legfőbb célcsoportja tehát a két közösség tagjai, összességében mindegy 100 fő. A svájci partner a programsorozatban a Figurás Együttes, de az események nyitottak más érdeklődő közösségek számára (pl. Pannónia Táncegyüttes - Genf) is.

Események

  1. Táncház-workshop és néptáncmódszertani oktatás
    Svájc - 2012. december 28 – 2013. január 2.
  2. Kortárs technikák megismerése, táncelőadás készítése
    Budapest -  2013. október 25-27.
  3. A projekt keretében készült táncelőadás bemutatója
    Budapest - 2013. november 24.

A csoportokat működtető vezetőségek számára a két klasszikus workshop közötti időszakban 2 online konferenciát is tartunk majd. Ugyanebben az időszakban a teljes tagság is részt vesz online konzultációban, legalább 2, egyedülálló, kísérleti e-táncpróba keretén belül.